İSO
Akbank - Sürdürülebilir Finans Mini MBA
25.11.2024 - 12.12.2024

Eğitimin Amacı:

Yatırımcılara finans sağlanmasında çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) faktörlerinin bir bütün olarak dikkate alındığı finansman türü; sürdürülebilir finanstır. Canlı yaşamını sürdürebileceğimiz, bilinen tek gezegen  olan  dünyanın  geleceğini  düşünmek  ve  yatırımcıların  sürdürülebilir  yatırımlarla  bu  düzeni destekleyen bir sistem oluşturmasına katkı sağlamak için önemli bir araç olan sürdürülebilir finans, olası risk ve fırsatların değerlendirilmesinde de büyük yere sahiptir.   Firmaların nakit akışlarını karbon nötr projelere entegre etmesini sağlayan sistemlerin hızla geliştiği günümüzde, sürdürülebilir finansın net sıfır hedefinde kilit bir rol oynayacağı öngörülüyor.

Bu kapsamda düzenleyeceğimiz Sürdürülebilir Finans Mini MBA Programıyla birlikte sürdürülebilir finans nedir sorusu ile başlayıp; raporlama ve risk odaklı yaklaşım tanımı yapılacak olup; iyi örnek uygulamaları ve deneyim paylaşımları ile katılımcıların bilgilendirilmesi sağlanacaktır. 

Hedef Kitle: 

Finans ekipleri, sürdürülebilir finansmandan yararlanan, yararlanmak isteyenler
 

Adres : Online & İstanbul Sanayi Odası Odakule Binası

Eğitmenler

Akbank Sürdürülebilir Finansman Müdürü Muratcan Başkurt

Program Tanıtımı - Temel Kavramlar - Online

Sürdürülebilir Finansman - Online

Muratcan Başkurt
Akbank Sürdürülebilir Finansman Müdürü

Muratcan Başkurt İTÜ Çevre Mühendisliğinden mezun olduktan sonra, yine aynı üniversitede Çevre Bilimleri, Mühendisliği ve Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Tez çalışmaları boyunca özel sektörde de çalışırken döngüsel ekonomi ve iklim değişikliği alanlarına odaklanmıştır. Sürdürülebilirlik, iklim değişikliği alanlarında tecrübesi olan Başkurt, şuan Akbank’ta Sürdürülebilir Finansman Müdürü rolü üstlenmektedir. Akbank’ta Sürdürülebilirlik odaklı ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, yeşil dönüşüm odağında çözümler üretilmesi, net sıfır hedefleri kapsamında sektörel stratejiler geliştirilmesi ve portföyün karbonsuzlaştırılmasına odaklanmıştır.

Sürdürülebilir Finansman Yönetici Yardımcısı Dilan Laçin

Sürdürülebilirlikle Bağlantılı Ulusal ve Uluslararası Mevzuatlar - Online

Sürdürülebilir Finansman Ekosistemi ve Sektör Bazlı İyi Uygulama Örnekleri - Odakule Meclis Salonu

Dilan Laçin
Sürdürülebilir Finansman Yönetici Yardımcısı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır. Kariyerinin ilk yıllarında uluslararası finans kuruluşları tarafından finansman sağlanan projelerin finansal kapanış, inşaat ve işletme izleme süreçlerinde ESDD (Çevresel ve Sosyal Durum Tespiti), ESIA (Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi) ve bankalara sağlanan çevresel ve sosyal danışmanlık hizmetleri kapsamında yetkinlik kazanmıştır.

2022 yılından bu yana Akbank’taki mevcut görevinde, sürdürülebilir finansman konusunda uzmanlaşarak, yerel ve küresel Çevresel, Sosyal ve Yönetişim trendlerine odaklanarak, iklim değişikliği, afet yardımı gibi çevresel ve sosyal krizlere ilişkin risk ve fırsat yönetimi konularında stratejik katkılarda bulunmaktadır. 

Banka’nın sürdürülebilir finansman faaliyetlerinin Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Uluslararası Sermaye Piyasaları Birliği (ICMA) ve Kredi Piyasaları Birliği (LMA) gibi kurumlarca belirlenen sürdürülebilir finansman prensiplerine uyumu, bankanın kredi portföyünün karbonsuzlaşmasına yönelik uzun vadeli hedeflerinin takibi kapsamında PCAF, NZBA gibi standartlara uyumu, uzun vadeli sürdürülebilir finansman sağlama hedefleri kapsamında her segmentte ürün ve hizmet geliştirilmesi, banka müşterilerini AB Yeşil Mutabakatı gibi sürdürülebilirliği merkezine alan yeni düzenlemelere uyumlanmaları yönünde desteklenmesi alanlarında aktif rol almaktadır.

Sürdürülebilir Finansman Yöneticisi Sena Ödensoy Ayhan

İklim Değişikliği ve Çifte Önceliklendirme - Online

Sena Ödensoy Ayhan
Sürdürülebilir Finansman Yöneticisi

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği üzerine tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Yüksek Lisans programı kapsamında Sosyo-ekolojik sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği uzmanlığı kazanmıştır. Çevresel ve sosyal risk yönetişimi odağında 4 yıllık danışmanlık tecrübesi bulunmaktadır. Uluslararası finansörlerin yer aldığı proje finansman işlemlerinde teknik danışmanlık tecrübesi bulunmaktadır. 3 yıldır Akbank’ta Sürdürülebilir Finansman yöneticisi rolünü üstlenmektedir. Bankanın tüm müşterileri nezdinde özelleşmiş sürdürülebilir finansman ürün ve hizmetlerinin geliştirilmesi ve kredi portföyünün karbonsuzlaştırılması odağında faaliyet göstermektedir.

Çevre ve Sosyal Kredi Politikaları Yöneticisi İrem Gökkaya Çetin

Bankacılıkta Çevresel ve Sosyal Risk Yönetişimi - Online

İrem Gökkaya Çetin
Çevre ve Sosyal Kredi Politikaları Yöneticisi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Çevre Mühendisliği bölümünden 2018 yılında mezun olduktan sonra kariyerime Çınar Mühendislik Müşavirlik A.Ş şirketinde; farklı sektörlerdeki büyük çaplı projeler için çevresel ve sosyal etki değerlendirme raporlarının, çevresel etki değerlendirme ön araştırma raporlarının, çevresel izleme raporlarının ve çevre yönetim planlarının hazırlanması süreçlerinde çalışarak başladım. Ardından Alter Uluslararası Mühendislik Danışmanlık firmasında Dünya Bankası tarafından finanse edilen ve İlbank'ın yürüttüğü projeler için fizibilite raporlarının hazırlanması işlerinde görev aldım. Bu dönemde aynı zamanda ODTÜ İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünde yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Bu iş deneyimleri ve yüksek lisans eğitimi ile ulusal ve uluslararası düzeyde çevresel, sosyal, yönetişim ve iş sağlığı ve güvenliği konuları ile ilgili mevzuatlar, standartlar ve politika gereklilikleri hakkında bilgilerimi geliştirerek tecrübe kazandım. Mevcut durumda, Akbank’ta Çevre ve Sosyal Kredi Politikaları Yönetici olarak çalışmaktayım. Görevim kapsamında, Banka'nın çevresel ve sosyal kredi politikalarının ve prosedürlerinin uluslararası standartlar ve uygulamalar doğrultusunda oluşturularak geliştirilmesinden, ilgili iş süreçlerinin geliştirilmesinden ve Banka genelinde uygulanmasının sağlanmasından sorumluyum. Aynı zamanda, Banka'nın çevresel ve sosyal yönetim sistemi ile ÇSY süreçlerinin geliştirilmesi ve yönetilmesi, BT ekipleri ile koordinasyon sağlayarak iş süreçlerinde sistematik iyileştirmelerin uygulanması ve Banka tarafından finanse edilen projelerden kaynaklanan etkilerin yönetilmesi için veri setlerinin oluşturulması, saha ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi, yönetim planlarının hazırlanması ve performans takibi üzerinde çalışıyorum.

Müdür, Yurt Dışı Borçlanma Altuğ Ülker

Sürdürülebilir Dış Borçlanma - Online

Altuğ Ülker
Müdür, Yurt Dışı Borçlanma

Altuğ Ülker, 2000 yılında Akbank Uluslararası Bankacılık ve Kurumsal Yatırımcılar Bölümü’nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamış, 2010-2015 yılları arasında Yurt Dışı Finansal Kurumlar Pazarlama Müdürü görevini yürütmüştür. Mart 2015’den itibaren Yurt Dışı Borçlanma Müdürü görevini üstlenmiştir.

Altuğ Ülker, United States International University - Nairobi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olup Bilkent Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler yüksek lisans derecesine sahiptir

Akbank – Yatırım Bankacılığı Bölümü – Proje Finansman Müdürü	 Mina Başaran

Sürdürülebilir Proje Finansmanı - Online

Mina Başaran
Akbank – Yatırım Bankacılığı Bölümü – Proje Finansman Müdürü

Robert Kolej 
Boğaziçi Üniversitesi – Ekonomi 
Boğaziçi Üniversitesi – Ekonomi Yüksek Lisans 
Garanti Bankası – Kurumsal Bankacılık 
Garanti Bankası – Proje Finansmanı 
Akbank – Proje Finansmanı 

Program
25 Kas

Program Tanıtımı - Temel Kavramlar - Online

25.11.2024, 13:30 - 15:00

Eğitmen: Muratcan Başkurt,  Akbank Sürdürülebilir Finansman Müdürü 

Eğitmenler: Muratcan Başkurt - M.Feride Doğan Kızar

1. Sürdürülebilirlik Nedir?
2. Çevresel, Sosyal, Kurumsal Yönetişim
3. Finans sektöründe sürdürülebilirlik yönetişimi
4. Sürdürülebilirlik raporlaması ve sürdürülebilirlik endeksler
5. Sürdürülebilirliğin yatırımcılar açısından önemi

25 Kas

Sürdürülebilirlikle Bağlantılı Ulusal ve Uluslararası Mevzuatlar - Online

25.11.2024, 15:00 - 16:30

Eğitmen: Dilan Laçin, Sürdürülebilir Finansman Yönetici Yardımcısı

1. Uluslararası mevzuat ve sözleşmeler (i.e. Paris İklim anlaşması, AB Yeşil Mutabakatı, SKDM, EU Taksonomi, vb.)
2. Uluslararası mevzuatların Türkiye’deki yansımaları (i.e. Yeşil Mutabakat Eylem Planı, İklim Değişikliği Eylem Planı, İklim Kanunu, Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi, Türkiye Sektörel Düşük Karbonlu Yol Haritaları)
3. Mevzuatların uygulanmasına yönelik pratik bilgiler
4. Finans sektörünü etkileyen mevzuatlar (ICMA, LMA, CBI)

26 Kas

İklim Değişikliği ve Çifte Önceliklendirme - Online

26.11.2024, 13:30 - 15:00

Eğitmen: Sena Ödensoy Ayhan,  Sürdürülebilir Finansman Yöneticisi 

1. Finansal önceliklendirme (iklim değişikliğinin şirketlere etkisi odağında)
2. Etki önceliklendirme (iklim değişikliğine etkimiz odağında)
3. Bankalar için iklim değişikliğine bağlı risk ve fırsat yönetimi
4. Türkiye’nin 2053 hedefi odağında Net Sıfır çalışmaları

26 Kas

Bankacılıkta Çevresel ve Sosyal Risk Yönetişimi - Online

26.11.2024, 15:00 - 16:30

Eğitmen: İrem Gökkaya Çetin, Çevre ve Sosyal Kredi Politikaları Yöneticisi

1. Çevresel ve sosyal risk yönetişiminin bankalar için önemi
2. İyi uygulamaya yönelik standartlar (Ekvator Prensipleri, EBRD/IFC performans standartları)
3. Çevresel ve sosyal etki analizi ve negatif etkilerin yönetimi (ESIA, ESDD, ESAP)
4. İklim riskleri ve yönetimi
5. Sektör bazlı kritik çevresel ve sosyal riskler 

2 Ara

Sürdürülebilir Dış Borçlanma - Online

02.12.2024, 13:30 - 15:00

Eğitmen: Altuğ Ülker,  Müdür, Yurt Dışı Borçlanma 

1. Yeşil ve sosyal borçlanma araçları
2. Sürdürülebilirlikle linkli borçlanma araçları
3. Akbank’ta sürdürülebilir dış borçlanma

3 Ara

Sürdürülebilir Finansman - Online

03.12.2024, 13:30 - 15:00

Eğitmen: Muratcan Başkurt, Akbank Sürdürülebilir Finansman Müdürü

1. Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi ve uyum
2. Yeşil ve sosyal kredi
3. İklim dönüşümü finansmanı,
4. Sürdürülebilirlikle linkli kredi mekanizaları
5. Yeşil firmalar ve finansmanı
6. Sürdürülebilir tedarik zinciri finansmanı (tfs/dbs)
7. Sürdürülebilir dış ticaret finansmanı
8. Sürdürülebilir finansman ekosistem yaratımı (finansal + finansal olmayan ürünlerle)
9. Akbank’ta sürdürülebilir finansman ürün ve hizmetleri

3 Ara

Sürdürülebilir Proje Finansmanı - Online

03.12.2024, 15:00 - 16:30

Eğitmen: Mina Başaran,  Akbank – Yatırım Bankacılığı Bölümü – Proje Finansman Müdürü  

Eğitmenler: Mina Başaran - Nurettin Özdemir - Nazım Hatipoğlu

1. Enerji yatırımlarında sürdürülebilir finansman
2. Altyapı ve gayrimenkul projelerinde sürdürülebilir finansman
3. Sendikasyon ve satın alım işlemlerinde sürdürülebilir finansman

12 Ara

Sürdürülebilir Finansman Ekosistemi ve Sektör Bazlı İyi Uygulama Örnekleri - Odakule Meclis Salonu

12.12.2024, 13:30 - 16:30

Eğitmen: Dilan Laçin, Sürdürülebilir Finansman Yönetici Yardımcısı

Moderatör: Dilan Laçin

Sürdürülebilir Finansmanda İnovatif İşlemler

Bitiş
Etkinlik Bilgileri

Eğitimin 7 oturumu online, son oturumu ise 12 Aralık 2024 Perşembe günü 13:30 - 16:30 saatlerinde Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecektir. 

Eğitim programı sonunda katılım belgesi verilecektir. MBA Programımızın 6 eğitim başlığına katılan katılımcılarımız katılım belgesi hakkı kazanacaktır. Katılım belgeleri eğitim sonunda mail ile gönderilecektir. 

Eğitimler Zoom altyapısı kullanılarak yapılacaktır. Eğitimden bir gün önce katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir. 

Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinde linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız. 

https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.

Ücret ve Kayıt: 
Programa katılım ücretsizdir.

Kayıt

Eğitime kayıt için tıklayınız